Startside
Akvariet i stuen
Teknikrum
Nano 75 Liter
Nitrat/Fosfatfilter
Reef Keramik
Salg(Privat Samling/Opdræt)
Om mig

Links
Billeder gl. akvarie 1998-2010

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Akvariets teknikrum  :

Vandbevægelsen i akvariet leveres af 3 stk. Tunze stream pumper på hver  13000 liter i timen, (Turbelle Stream 6105 som er integreret i REEF-KERAMIKKEN ) og styres af en Tunze multikontroller (7095).

Akvariets fulde vandmængde bearbejdes af en PERFORMER 2000 skummer, en skummer af høj kvalitet og hvor  håndværk er i top kvalitet, støjsvag og med super gode nålerotor.

Skummeren fødes fra sumpen af en Red Dragon pumpe som er den perfekte løsning med en variabel  gennemstrømning fra 2500 til 6500 L/T
Returvandet fra skummeren passerer  hen over  et  100 liters biofilter med Duplas biokaskader. Overløbsfiltret, som består af ca. 50 liter, er ligeledes fyldt op med Duplas mini biokaskader.

 

Akvariets belysning :
2 x Aqualight 250 Watt HQI lamper med 14000 K. og elektroniske balaster, samt 2 x 80 Watt T 5 med blåt og dæmpbar.


Som nat belysning  3 x Hydor 3 watt Blue.
Akvariets sump består af 300 L. og måler 30 cm. høj x 50 cm. dyb x200 cm. lang, og har følgende funktioner:
Vandfordampning med automatisk påfyldning af osmosevand via mekanisk osmolator.
Opsamling af groft slam i bunden mellem lameller og sp. skillevæge, slammet suges op ved vandskift, og uden der afbrydes for pumper m.m. således at koraller of fisk ikke påvirkes af vandskiftet.
Opvarmning af akvariet med to stk. TITAN varmer på hver 500 watt i sumpen.
Der er lavet udtag fra sumpen til følgende… Nitratfilter, Fosfatfilter, Kar til måling af værdier, Udtag til UVA anlæg som består af 2 stk. 39 watt T 5, samt udtag til skummer.
Akvariet forsynes ud fra BALLING metoden:
Akvariet tilføres dagligt Balling sporeelementer fra en GROTECH  Trace controler .  Vedr. den store vandfordampning så laver jeg osmosevand, der fremstilles ca. 70 liter hver 14. dag, som så automatisk løber på i sumpen fra en mekanisk osmolator. Vedr. vandskift, skifter jeg 90 L saltvand hver 4- uge. Her anvender jeg Tropic marine PRO-REEFS SALT.  Jeg kan på det varmeste anbefale andre at bruge dette produkt.


Jeg har monteret et 90 L kar hvor jeg laver saltvand til mine vandskift og hvorfra jeg så automatisk lader det nye saltvand løbe på i sumpen, dette sker over ca. 7-8 timer således at koraller og dyr i akvariet ikke tager skade af vandskiftet, hele anlægget køre upåvirket ved denne proces.
 I år 2001 byggede  jeg mit nye nitratfilter, som kører på svovlbasis og dette med stor succes og uden bivirkninger. Køre kun når værdien overstige ( 10 mg/L ) Min egen model. Se den på siden under Nitratfilter.
Har siden 2002 også kørt  med Fosfatfilter. Køre kun når værdien overstiger ( 0,05 mg/L )  Som medie bruger jeg ROVA PHOS . Fosfatfiltret er min egen model .Kan ses på siden under Fosfatfilter.
Min PH måles fra en Dupla Controller.
Ligeledes måles temperaturen med en DUPLA  T-Controller.
 AQUA MEDIC  mV Computer (redox) som også styrer  Ozonisator fra en Sander (200 mg.)
Mine værdier ligge så godt som altid med følgende…

Temperatur mellem 24 og 26 grader.
Redox  ca. 400 til 430 .
Ph 8,00 op til 8,33
Ca. 420
Kh. 7,5
Mg. 1300
Jeg måler alle værdierne en gang om ugen for at kunne følge med i hvad der omsættes af dyrene , og derved at kunne justere elementerne op og ned.

Jeg har selv fremstillet akvarie, sump, diverse kar samt fremstillet keramikken, kort sagt lavet hele det nye setup fra A til Z.

Besøg jj BloKart Team på www.blokart.info


 

 

Reefs.dk - Alt materiale copyright Jens-Jørgen Andersen/Reefs.dk - 2011

Denne side ses bedst i 1024x768 - IE 6.0+