Startside
Akvariet i stuen
Teknikrum
Nano 75 Liter
Nitrat/Fosfatfilter
Reef Keramik
Salg(Privat Samling/Opdræt)
Om mig
Links
Billeder gl. akvarie 1998-2010
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


                                                                                       Akvariet i stuen

Mit nye set up blev anlagt i februar 2011.
Jeg syntes det var tiden at forny mig med et mindre saltvandsakvarium. Akvariet blev som sagt anlagt i februar.   Akvariet er beklædt med  Reef keramik på bagruden som er 215 cm. langt. Ende ruderne er ligeledes beklædt med Keramik hvor i jeg har lavet runde udsparinger til Tunze pumperne, dette betyder at pumperne ikke kan ses
nu hvor jeg skriver 19. september, et halvt år efter har jeg en spræl levende dekoration, med andre ord har Reef Keramikken og koraller efter hånden integreret sig med de levende sten, således at alt går op i en højere enhed.   Dog dette på trods af at der mellem ruden og keramikken kun er ca. 3 til 4 m.m. plads og meget ringe vand cirkulation. et skal nævnes at der allerede nu mellem bagsiden af Reef Keramikken og glasruden gror små hvide rørorme og at der lever en masse tanglopper samt andre små dyr svampe  m.m.
Jeg har måttet konstatere at Reef keramikken lever op til sit fantastiske ry/formål, at være utrolig velegnet for mikroorganismer og andre højere stående dyr i akvariet.
Ligeledes skal man se de store fordele, som gør at man bevare dybden i akvariet, ikke bare rent optisk, men som gør bevægelsesfriheden optimal for såvel fisk og som korallers vækst.
Akvariet er installeret i et specielt indrettet rum med panoramarude som vender ind mod opholdsstuen. I rummet er der indlagt vand og kloak. Ligeledes kører hele akvariet på sin egen el-installation og rummet er 10 m² stort.
Akvariets mål: 55 cm højt, 215 cm langt og 80 cm dybt = ca. 950 L vand. Den samlede vandmængde med sump udgør ca. 1050 L. Akvariet er et helglas akvarium, som jeg har fremstillet i 12 m.m. flootglas, med en frontrude i optisk weissglas.
Når man opholder sig i dagligstuen, sidder man foran en panorama frontrude der måler 55 cm. høj og 120 cm. lang, og når man så kikker ind i højre side af akvariet kikker man ind i dybet, en tunnel på 115 cm. lidt spændende ik…  Prøv at besøge billedegalleriet ved at trykke på nedenstående...

 

 

 

Tryk her for billedegalleri fra akvariet

Akvariet i stuen

Akvariet i daglistuen

 

Reefs.dk - Alt materiale copyright Jens-Jørgen Andersen/Reefs.dk - 2011

Denne side ses bedst i 1024x768 - IE 6.0+